Pohodové blogování

Netradiční seznamovací hry

28. 1. 2009 18:46
Rubrika: Materiál...

Jistě se mnozí z vás rovněž potýkají s problémem seznamovacích her, většina z nich je blbá nebo nudná, často oboje dohromady. Zde pro vás mám několik kratochvil o něco lepších (možná...)

 

Romeo hledá Julii

Pravidla

Je to skvělé na zabavení děcek ve věku 1. stupně. U nás to teda funguje tak, že malý děcka jsou pro, starší (kol 11-15) mají blbý řeči, ale nad 15 už je to pak většinou v pohodě ;-)

Tákžéééé:
Je dobré, když ostatní hráči sedí (nebo stojí) v kruhu - aby se ohraničila hrací plocha. Potom se vyberou 2 dobrovolníci, kluk a holka (pokud se u nás nikdo nehlásí, většinou je prostě zdobrovolníme). Kluk-Romeo má šátkem zavázany oči, Holka-Julie má zavázany zase nohy (zhruba u kotníků), aby nemohla chodit, ale mohla jenom skákat. Pokud jsou holky hoooodně mladší (kolem 4-5 let), radši jsme jim ty nohy nevázali, jenom jsme jim řekli, že prostě musí skákat - dokonce ani nepodváděly... Duležité je, aby ostatní, co jenom sledujou, byli úplně potichu (to se ale nikdy nepovede, takže aspoň v rámci možností). Romeo má za úkol po sluchu najít Julii, takže volá "Julie!!!Kde jsi Julie???" a Julie odpovídá jenom tím, že volá nazpátek: "Romeo." Jedna z možností je, že Julie Romeovi odpoví, jenom pokud na ňu zavolá jménem, ale není to nutné...
Když Romeo Julii najde, jde místo nich další pár...

P.S.: u nás to dopadá většinou tak, že Romeo hledá mezi divákama, zatímco Julie se chláme ne druhé straně. Přeborníkem ve ztrátě směru je náš pan farář.... :)))

 

Inzeráty

Nejen seznamovací příjemná a dobrodružná aktivita

Pravidla

Každý z hráčů si najde svůj koutek v místnosti, kde hraje nevtíravá hudba, hoří svíčky a všeobecně tam panuje příjemná atmosféra, vezme si papír a tužku a začne sepisovat svůj inzerát dle organizátorem stanoveného postupu. Jsou určeny otázky, na něž má inzerent odpovídat, kolonky, které je potřeba vyplnit - nejlepší je inzeráty předem připravit, vytisknout a rozdat. Kolonky mohou být různé - oblíbená pohádka, nejhorší charakterová vlastnost, postoj vůči hranostajům... Vyplněné inzeráty si každý podepíše svou vlastní značkou - pseudonymem (např. Zelený lenochod, Dendrit, Anna Kareninová...) a pověsí na předem určenou nástěnku/zeď. Důležité je zachovat diskrétnost, aby nikdo nevěděl, komu který inzerát patří.
Následuje druhá fáze: je zřízena pošta, díky které lidé mohou komunikovat s autory těch inzerátů, kteří je zaujali - napíší jim dopis či vzkaz, podepíší se svou značkou, na složený lístek doplní značku adresáta a zásilku odnesou na poštu. Je možné, že jim odpoví a rozvine se korespondence. Roli pošťáků zastávají organizátoři, kteří zásilky třídí. Pošta by měla být na odděleném místě a k přepážkám se přistupuje jednotlivě:), jde o to, aby nikdo nevěděl, resp. mohl jen tušit, s kým si dopisuje.
Poslední fáze: končí dopisování, všichni se sesednou, organizátor postupně přečte inzeráty, kolektiv tipuje, čí by mohly být, následně se autor přizná.

 

 

 

 

 

 

VOLACÍ

já komín, volám tebe, trampolíno aneb jak si rychle vzpomenout na přezdívku a neschytat ránu

Pravidla

Všichni přítomní se posadí do kruhu a každý popořadě si vymyslí a řekne svou přezdívku (vokno, ďůlek, já, no, tinki vinki, tkanička a pod.), pro těžší podmínky jen jednou... do prostřed se postaví člověk, který v ruce drží např. srolované noviny či chňapky čili něco, čím může své spoluhráče přetáhnout přes hlavu bez větší újmy na zdraví... a začne např. já stromeček volám mističku = a nato si musí vybavit, kdo je mistička, a dříve než se dotyčný stačí vymáčknout (já mistička volám zoubka) se ho snažit praštit ... pokud je tak stane, role se mění, mistička jde do prostřed a stromeček začíná = já stomeček volám já atd... atd... hra je nekonečná, takže záleží na vaší výdrži:)

...hráli jsme to asi ve 20ti lidech na parketách, takže doběhnout z jedné strany kruhu na druhou ve snaze někoho dostat a ještě v ponožkách snížit rychlost nebyla žádná sranda:))

... a když se přezdívky často nemění, lidé si je snadno zapamatují, tak "volání" přeskakuje z člověka na člověka a chudák "prostředníček" neví jak se vrhnout dřív.... takže příjemnou zábavu a málo modřin:))

 

SOCHY

Zlozvyky, gesta a postoje, o kterých ani nevíte že děláte, nebo víte??

Pravidla

Vedoucí napíšou jména všech přítomných na lístečky a ty vhodí do např. pytlíku, ešusu, misky. Hráči si je tahají jednotlivě a dotyčnou osobu, kterou si vytáhnou, musí popsat sochou. V této hře se člověk dozví jak na lidi působí nebo co je pro něj typické (postoj, gesto, výraz, zlozvyk). Je to zajímavé hrát i mezi lidmi, které neznáme tolik. Nemělo by se poukazovat na zevnějšek (oblečení, postavu, délku vlasů).

 

UPÍR

Znáš-li celý oddíl, jsi zachráněn! :)

Pravidla

Skvělá seznamovací hra!
Hráči si sednou (postaví) do kruhu. Každý se představí stylem: "Moje přezdívka je .... A mám rád ....."

Až se všichni "poznají", hra může začít. Určí se jeden (vetšinou začíná vedoucí), který bude upír. Vždy se zaměří na jednoho hráče. Ten, když vidí, že k němu upír jde, vykulí oči na někoho z oddílu. Ten musí bleskurychle říct jeho jméno nebo přezdívku. Když se tak stane, oběť je zachráněna a upír jde na někoho jiného. Nestihne-li hráč říct přezdívku nebo si nevzpomene, oběť bude zabita a jde na místo upíra! :)

V této hře nevyhrává nikdo! Jde jen o způsob, jak se seznámit s ostatními členy oddílu. :)

 

 

DEKA

aneb co nejrychleji poznej protihráče

Pravidla

Všechny hráče rozdělíme do dvou skupin. Je potřeba i dvou vedoucích, kteří budou držet napnutou deku asi ve výšce ramen. Každá skupinka si sedne na jednu stranu za deku tak, aby skupinky na sebe vůbec neviděly!!! tak a hra může začít... každá skupinka si v tichosti vybere jednoho hráče a dotyčný vybraný hráč si sedne těsně obličejem k dece. Princip je v tom, že až budou oba vybraní hráči na svých místech, vedoucí kteří drží deku ji pustí na zem a dotyční hráči se uvidí! Který hráč řekne dřív (zbývající členové skupinek nesmějí radit!) správné jméno toho druhého získává tím cenný bod pro svoji skupinku a vedoucí opět můžou zvednout deku a hra pokračuje, že si každá skupinka zvolí dalšího hráče. Které družstvo má víc bodů vyhrává :o))

Děcka si s oblibou ještě za dekou volí různé, skoro vždy velmi zjímavé polohy. Aby zmátly soupeře :o))) to všechno je povoleno, každopádně jim vždy musí být vidět do obličeje!!!!

 

Internationalne seznamovánie

Vysoce kontaktní, dobrodružná a okouzlující seznamovačka

Pravidla

Všichni zúčastnění se shromáždí v jedné místnosti. Ta by měla být příjemně osvětlená svíčkami, vystlaná karimatkami či matracemi, teplo a příjemná (etnická) hudba rovněž přispějí ku zdaru hry.
Organizátor přivítá účastníky na cestě kolem světa. Slíbí jim, že postupně navštíví různé světadíly a země a naučí se, jak se místní obyvatelé zdraví. Pozdrav předvede dvojice organizátorů, následně se všichni mohou pozdravit se všemi, nebo si vybrat jen někoho.

Grónsko: Eskymáci chodí kvůli věčné zimě celí zahalení do kožešin, a proto při pozdravu používají část těla, kterou jim oblečení nezakrývá-třou si láskyplně nos o nos.

Chile: obyvatelé Chile jsou často unaveni šplháním po horách své domoviny, a proto si při pozdravu navzájem kladou chodidla na chodidla a masírují se, aby ulevili svým bolavým nohám.Při velkých sympatiích lze pokračovat i proplétáním dolních končetin až ke kyčlím.

Francie: v minulých dobách byly francouzské ženy pečlivě střeženy svými manželi, a tak,chtěly-li si něco důvěrného pošeptat na rozloučenou, dotkly se navzájem tvářemi a první část onoho tajemství si zašeptaly do jednoho ucha, druhou do druhého.

Tibet: v této hornaté zemi lidé nosí na zádech těžké náklady, a proto se při setkání zdraví tak, že se k sobě otočí zády, opřou se o sebe a třou si svá namožená záda. Při zvláště příjemných setkáních následuje výměna horních částí oblečení.

Nový Zéland: obyvatelé Nového Zélandu jsou proslulí svým výborným čichem. Když se potkají, pozorně se navzájem očichají a snaží se postřehnout vůni toho druhého.

Indie: Indové věří, že každý člověk má na čele ještě třetí oko. Proto se při setkání jeden druhému zadívají do očí a postupně se k sobě přibližují hlavami, aby ono třetí oko spatřili.

Mexiko: Mexičané jsou proslulí svou srdečností. Při pozdravu položí svému protějšku ucho na hrudník a zaposlouchají se do tepu jeho srdce.

Podobných pozdravů a "legend" lze vymyslet nesčetné množstí. Úspěch hry je podmíněn citlivou atmosférou, tichem a tím, že nikdo nedělá žádné vylomeniny.

 

 

Zobrazeno 81862×

Komentáře

ondrejvalka

Romeo a Julie je perfektni hra, na jedne z chalouopek to ty mladsi opravdu chytlo. :-)

Meruňka

Romeo a Julie jsou super, i Deka je dobrá. Ale zaujaly mě Inzeráty, ty jsem neznala. Díky!

Zobrazit 12 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz